Beer Quarry Caves (Devon)

In de periode Pasen tot eind oktober kan dit bezocht worden. Om 10.30, 12.30 en 14.30 is er dagelijks een toer o.l.v. een gids.

Toer is 1 uur en kost £ 9,00. Het is, net als in Zuid Limburg, een groeve waar zandsteen uit gewonnen is.

In tegenstelling tot bij ons is dit een enorm complex met brede, hoge gangen en daarmee niet te vergelijken met die in Limburg.

Beer

Als je eenmaal naar de grotten geweest bent, rij dan nog even door naar het gelijknamige dorpje. Leuk om er even rond te lopen.

Ladram Bay (Devon)

Voorbij Sidmouth en Exmouth ligt aan de kust deze baai met diverse seastacks.

De weg erheen gaat net als op vele plaatsen door zeer smalle weggetjes. We hebben zeer regelmatig de spiegels naar binnen geklapt.

Het betekend dus rustig rijden want het is niet alleen smal, nee het is bochtig en bergachtig. Maar heel leuk om te rijden, vooral met de eigen auto aan de verkeerde kant van de weg.

Als je er bent moet je £ 10,00 parkeergeld betalen. Wil je dat niet dan parkeer je in het dorpje dat circa 1 km eerder ligt.

Je kunt beide zijden op lopen om het in het geheel te zien. Wij zijn hier 3 uur geweest mede ook door het goede weer in...oktober.

Wells (Somerset)

Wat een mooi oud deel met enorme cathedraal en Bisschop Palace. Daarnaast nog een straat met aan beide zijdes rijtjeshuizen met enorme schoorstenen.

Bradford on Avon (Wiltshire)

Een klein aardig dorpje met als hoogtepunt The Bridge.

Caen Hill Locks (Wiltshire)

Niet ver van Devizes ligt het Avon kanaal met heel veel sluisjes. In de stroom ligt ook een heuvel, de Caen Hill.

En hoe ze dit overwinnen is uniek in de wereld.

De schipper blijft aan het roer maar, meestal de vrouw of kinderen, moeten over een lengte van iets meer dan 3 km de 29 sluisjes handmatig openen en sluiten.

Op een rustige dag hebben ze over dit traject minimaal 3 uur nodig om naar boven of beneden te geraken. Is het druk dan duurt het 5 of ook wel 8 uur voordat de klus geklaard is. Maar eenmaal boven of beneden wachten nog vele sluisjes. Voor de gehele route van het kanaal af te leggen hebben ze dus enige dagen nodig.

Salisbury (Wiltshire)

Het oude gedeelte van deze stad is een bezoek waard als je van oude gebouwen en huisjes houd. Iets meer dan 2 uur heb je nodig om het te gaan bekijken.

En ga je naar Salisbury dan ben je ook snel bij Stonehenge. Entree is £ 25,00.

St. Mary Bourne (Hampshire)

Een gehucht met een aantal zeer mooie huizen.

Odiham en Odiham Castle (Hampshire)

Het historische dorpje herbergt leuke huisjes en voldoet net als vele gehuchten en dorpjes aan onze smaak, n.l. sfeer, gezelligheid en schoonheid.

Het kasteel Odiham Castle, ook wel King Johns Castle, is een ruïne. Het ligt net buiten het dorpje en na het parkeren loop je langs het kanaal met klaarhelder water in 5 minuten erheen. Er staat niet zo veel meer maar is alleraardigst.

Royal Holloway University (Suffolk)

In Egham vind je dit enorme en mooie gebouw dat al uit 1836 stamt. Het is aan alle zijden identiek zowel buitenom als in de binnenplaats.

Wokingham

Op onze reis naar onderstaande bestemming kwamen we door deze plaats en maakten halt om het mooie gemeentehuis te bekijken. Daarnaast ook hier weer enkele leuke huizen die vereeuwigt worden.

Bearwood College, Reddam House (Berkshire)

In Barkham, dus niet zo ver verwijderd van Wokingham, ligt dit college dat tegenwoordig Reddam House heet. En ook dit is weer een fraai staaltje bouwkunst.

Long Crendon (Buckinghamshire)

Wij kijken nogal regelmatig naar Engelse detective series. Onder andere ook naar Midsomer Murders. En zo zijn we in dit plaatsje gekomen dat in diverse episodes gebruikt is als filmlocatie. Robin Gibb van de Beegees ligt hier begraven. Het is inderdaad een leuk dorpje met een mooie Manor. Meer foto op de fotopagina.

Hitchin (Hertfordshire)

Bij het samenstellen van deze reis had ik minimale info over deze plaats. Dacht dat we er snel doorheen zouden zijn, maar niets in minder waar. Een groot aantal schitterende huizen, voornamelijk in High en Bridgestreet maar ook de Square is heel mooi.

Verder zijn er veel winkels en kringloopwinkels. Hierdoor hebben we 3 uur rond gelopen en genoten van deze stad.

Lavenham (Suffolk)

Als je naar Lavenham gaat zou je in principe nergens anders meer heen hoeven te gaan als je van vakwerkhuizen houd.

Het aanbod hier is groot, kleurrijk, vormrijk. Je komt ogen te kort.

In dit prachtige dorp vindt je ook het “geboortehuis” van Harry Potter. Verder zie je hier The Swan, Guildhall, Old Grammar school en Little hall om maar ff wat te noemen. En vergeet niet naar Crooked House te gaan.

Dit plaatsje kan goed gecombineerd worden met Sudbury, Long Melford en Kersey.

Long Melford (Suffolk)

In dit lang gerekt dorpje, vandaar de naam Long?, zijn de Kentwell Hall en Melford Hall de moeite waard om te gaan bekijken. De eerste was gesloten toen wij er waren, de Melford was gratis toegankelijk. In elk vertrek staat een vrijwilliger die je verteld wat waarvoor gediend heeft en waar het vandaan komt.

Sudbury (Suffolk)

Deze kleine stad is niet echt interessant om te bezoeken. Een enkel leuk huis, wel aardig wat winkels voor de vrouwen onder ons.

Kersey (Suffolk)

Dit is een gehucht dat bestaat uit 1 doorgaande weg en hier en daar elders een huis. Maar wel een gehucht met leuke huizen en een riviertje dat over straat stroomt. En ga ook even een pint of koffie drinken in The Bell.

Tot zover de andere graafschappen die we bezocht hebben.

Maak een Gratis Website met JouwWeb