Dorset

Voorbij aan East en West Sussex kom je in Dorset. Dit is het zuid westen van Engeland. Hier hebben we de volgende bestemmingen bezocht:

Old Harry’s Rocks

Vanuit Wareham rijden we via Corfe Castle naar Studland. Daar houden we de pijlen naar South Beach aan en bereiken de parkeerplaats.

Parkeren kost £ 1,50 per uur en kan alleen met munten betaald worden. Je hebt 2 uur nodig. 

We zijn nu aan de Jurassic Coast die doorloopt tot in Devon.

 

Vanaf de parkeerplaats loop je rechts bergaf en bij het gele huis ga je links het pad in bij de toiletten.

25 minuten later sta je bij de witte rotsen die minder wit zijn dan B.v. in Beach Head maar omdat er losse rotsen in zee staan is dit een zeer mooi plaatje.

Loop vervolgens zo ver als je wilt maar maximaal tot het hoogste punt waar je uitkijkt over Swanage. Daarna zijn de rotsen niet meer interessant. De terugweg zou je via Woodlands kunnen doen. Is mooi en tevens een stuk korter.

Mocht je nog een mooie locatie zoeken om te overnachten.......

De prijs? Zal niet mals zijn. Kijk maar op hun website The Pig on the beach in Studland.

Corfe Castle

Het dorp is klein maar fijn en heeft een aantal leuke pubs en natuurlijk de ruïne van het kasteel. Entree is £ 11,25  

Duddle Door, Man O War Beach, Stairhole en Lulworth Cove

Bovengenoemde bestemmingen liggen dicht bij elkaar en kunnen in een tijdsbestek van 3 uur bezocht worden.

Er zijn enkele opties n.l. beide locaties met de auto doen, dan ben je in minder dan 2 uur klaar of je parkeert de auto in Lulworth west en loopt naar Duddle Door. Omgekeerd kan dus ook, parkeren bij Duddle en wandelen naar de Cove. 

Hier is onze keuze.

We rijden naar Lulworth west en nemen de afslag naar Duddle Door. Betalen het parkeergeld £ 4,00 voor 2 uur. Trekken de wandelschoenen aan en lopen in 20 minuten tot aan het strand van Duddle Door.

Man O War Beach ligt er pal naast. Foto's hierboven

Als je klaar bent met genieten van dit natuurschoon loop je terug richting parkeerplaats en gaat rechts het Coastal Footpath in dat naar Lulworth Cove gaat. Het gaat bergaf en 20 min. later ben je in Lulworth West en bij het pad naar Stairhole en Lulworth Cove.

Na de bezichtigen loop je de berg weer op naar de parkeerplaats.

Lulworth Castle

We hebben ook nog tijd om even naar het  kasteel te gaan.

Pulpit Rock

Rij naar Isle of Portland en neem de Portland Bill road die je naar de parkeerplaats leid. Loop naar zee en niet veel later zie je rechts de Preekstoel liggen. (rechts van de vuurtoren, gezien vanaf de parkeerplaats)

West Bay

De driehoek West Bay, Burton en Bridport is een leuk tijdverdrijf. De eerste twee liggen aan zee met goud gekleurde rotsen.

Mocht je de serie Broadchurch gezien hebben dan heb je dit plaatje vele malen voorbij zien komen.

Vooral West Bay is alleraardigst. Enkele mooi gekleurde huisjes aan het strand en een hal met vele koopjes zijn hier de publiekstrekkers.

In Burton is Hive Beach the place to be, althans zo lijkt het want het is er behoorlijk druk. Voor ons is alleen de rotspartij interessant.

Bridport is een redelijk typisch Engels, Dorset, dorpje. We zijn er op een zaterdag en dan is er ook markt en de plaatselijke Big Band heeft een optreden. Het heeft weinig tot geen fotogenieke plekjes of cottages.

Lyme Regis

Het laatste plaatsje aan de kust van Dorset is Lyme Regis. Wat een schoonheid, wat een gezelligheid. Rond The Cobb, de oude haven, is bekend uit A French Lutenant met M. Streep, is veel te beleven.

 

Ook de rest van het centrum is niet verkeerd, dus leuk om er heen te gaan. Zelfs een omweg waard.

We rijden nu naar Devon 

Daarna komen we terug in Dorset met de volgende bestemmingen:

Shaftebury

Hier is vooral Gold Hill erg mooi.